Vondom

Vondom | Modern, extravagant en uitdagend

Het Spaanse volbloedmerk ‘Vondom’ produceert prachtige design lounges, tuinsets en plantenbakken in alle maten en vormen. Ze gaan hier heel ver in. Sommige collecties zijn zo vooruitstrevend dat ze zelfs een futuristisch of visionair overkomen hebben.

Om deze uniek expressieve collecties tot leven te brengen maken ze steeds gebruik van een industriële moule-techniek waarbij ze hun PE (Polyethyleen) kunststof, versterkt met glasvezeldeeltjes, tot perfectie en zo goed als naadloos kunnen produceren in de vormen van hun uitgesproken tuinmeubelen, lounges, stoelen, barstoelen, …

Leuk hieraan is dat ze hier gekleurde plastickorrels aan toevoegen om zo hun resem van 16+ kunststofkleuren te kunnen bekomen, in élke collectie. Stalen hier aanwezig met de levensechte kleuren!

Anno 2023 komt Vondom met enkele zeer vernieuwende Loungeconcepten alsook vernieuwende productietechnieken op de markt. Voor het eerst sinds decennia, brengt Vondom met hun collectie ‘The Factory’ een industriële, aluminium lounge uit. Binnen, zoals typerend Vondom is, een betaalbaar segment. Met de ‘Gatsby’ bewandelen ze verder hun typerende beaamde kunststof-look, ditmaal met een zeer moeilijk te bekomen consistente golf (ribbeling) erin.

Ook typerend aan Vondom is dat héél wat collecties de mogelijkheid hebben om ze ‘up te graden’ naar LED integratie. Waardoor u uw meubelen ook s’avonds of s’nachts kan laten dienen als buitenverlichting / decoratie.

Francis T’Hooft | Zaakvoerder

Onze favoriete collecties

Surf

Het Surf ligbed van Vondom. Alom geroemd en bekend voor deze unicum van een Ligbed. Volledig in PE (Polyethyleen) vervaardigd met magnifieke golvingen.

Misschien ooit eens op hotel in betere oorden gezien? 😉 Wordt dan ook vaak ‘ingewerkt’ in het zwembad, half in het water.

16 beschikbare kleuren, meestal wit. Kan ook met optie: LED (foto 3)

The Factory [New 2023]

Een nieuwe industriële collectie ontworpen door Ramon Esteve. Beschikbaar in 15+ aluminiumkleuren & outdoor kussens. Prijzen & stalen aanwezig in onze showroom.

Gatsby [New 2023]

Uitbreiding van hun populaire Gatsby collectie (bekend van de leuke symmetrische LED lampjes) – Nu in hun typerende kunststoffen ‘injectie’techniek. Prijs/kwalitatief zéér sterk en onderhoudsvriendelijk (gewoon afspuiten met de hogedrukreiniger!)

Deze collectie kan je over de volledige lijn doortrekken mits er ook eettafels, salontafels, lounge, plantenbakken, etc voor bestaan..

Stones

Het idee achter de Stones collectie is om vanuit binnen de illusie te creëren dat je naar een natuurlijk element (een steen) aan het kijken bent. Terwijl als je er weldegelijk voor staat dit een functionele en comfortabele lounge is.

De Stones collectie beperkt zicht niet enkel tot de lounge, er zijn ook bijhorende bloembakken zodat we er echt één geheel, één concept van kunnen maken.

Vela
Ufo

Zoals de naam insinuëert is de UFO collectie geen dagdagelijkse collectie tuinmeubilair. Het is door en door vernieuwend. Ultramodern en zwoel qua lijnen. Net zoals alle Vondom collecties beschikbaar in maar liefst 15 verschillende mogelijke kunststofkleuren. Gaande van Khaki, Oranje en Steel kleur tot brave Beige / Taupe / Ecru / Wit / Zwart tinten.

Zitten jullie met een moderne nieuwbouw of de perfecte ruimte? Dan is de UFO collectie zeker even het bekijken waard.

Pillow

Zoals de naam insinuëert, is de Pillow collectie geïnspireerd op de vormen van kussens. Dit geeft de lounge, vervaardigd uit kunststof alsnog een erg hoge aantrekkingskracht om erin te vertoeven. Daarnaast is deze lounge ook te verkrijgen met geïntegreerde LED waardoor hij s’avonds of s’nachts magnifiek op kan lichten voor de juiste gelegenheid. What a surprise.

Forest
Suave

Buitenruimtes transformeren in een ware oase, met het unieke doel mensen samen te brengen en het leven te vieren – Marcel Wanders.

Met de Suave-collectie introduceert VONDOM een nieuwe ongelooflijk resistente productiemethode – geïnjecteerd polyurethaan – en daagt een decennium van productiemethoden uit die het bedrijf op de roadmap van internationale designmeubelen.

Marcel Wanders. “We hebben rustige, sensuele en rustgevende kleuren geselecteerd om een gastvrije, iconische omgeving te creëren die een plek wordt om te zijn.”

Blow
Delta
Bones
Brooklyn
Bum bum
Chemistubes
Chrismy
Adan
Frame
Fiesta
Faz
Sabinas
Solid
Rest
Moma
Studio Planters
Pezzettina
Pedrera
Marquis
Wing
Vertex
Vases
Ulm

This is just the start – Vondom

Vondom is een merk dat je moet ervaren, zien, voelen. Mits alle variaties die mogelijk zijn qua stoffen, kleuren, etc. Raden wij ten zeerste aan dit merk in onze showroom te Gent met behulp van onze stofboeken, officiële catalogi alsook breed uitgestalde Vondom collecties te komen bezichtigen.

Meer informatie op hun website.

Terug naar moderne tuinmeubelen | Terug naar hoofdmenu

Login

Lost your password?