Royal Botania

Royal Botania | Belgian Outdoor Luxury

Belgische Trots Royal Botania | T’Hooft

Een van onze bestverkochte merken, sterk aanwezig in de showroom.

Het Belgische Royal Botania is al langer dan vandaag een vaste speler binnen het kwalitatievere buitenmeubelassortiment. Ze zijn vooral bekend voor hun prachtige teak alsook hun tijdloze aluminium en keramische combinaties.

Op vlak van duurzaamheid zit je bij hun altijd goed. De service na verkoop is zo sterk dat zelfs je ligbedden, parasols of stoelen kan laten herstofferen. En daar maken de mensen graag gebruik van. Het design is tijdloos en is vaak na 15 jaar zeker nog de moeite om te herstofferen.

New in | Royal Botania’s Collections for 2023

In 2023/24 brengt Royal Botania met de nieuwe Mambo Lounge + de Ostrea & Fensi stoelen opnieuw enkele zéér vernieuwende designs. In onze showroom te bewonderen én uit te testen!

Daarnaast breid Royal Botania met de toevoeging van een nieuwe framekleur ‘Pebble’ (beige/zandkleurig) de mogelijkheden qua kleurencombinaties uit. Zéér waardevolle toevoeging op de reeds bestaande Witte & Zwarte framekleuren.

Qua stoffen werden er naast de 4x standaard- & 50x + gewone stoffen opnieuw 6x nieuwe stoffen toegevoegd bij de keuzemogelijkheden.

Michaël T’Hooft | T’Hooft Buitengewoon

[Video] Lounging with Royal Botania

Onze favoriete collecties

Organix Lounge Concepts

Organische tuinen & vormen in de tuin zijn hipper dan ooit. Deze lounge plaatsen wij dan ook veelal in gelijkaardige settings. Beschikbaar in héél wat uitvoeringen, modules & stoffen is deze lounge volledig aanpasbaar aan uw exterieur.

Laat u inspireren door onze reeds gedane realisaties & projecten met de Organix Lounge.

Mambo Lounge

Nieuw 2023 – De Mambo Lounge | Vergis je niet, dit is géén 100% teak-houten lounge. Het binnenwerk van deze lounge is volledig verstevigd met staal waardoor je alle voordelen van teak-hout combineert met de stevigheid van staal op termijn. Daarnaast is het design zéér eenvoudig en klassevol. Want less is more.

Alura

Weggezonken frame onder een zachte en uitnodigende laag outdoor kussens van het kwaliteitsmerk Royal Botania.

Sterk en breed uitgestald aanwezig in onze showroom!

Styletto

De Styletto collectie van Royal Botania. Knipoog naar Italiaans design met een vleugje tijdloosheid. Zowel lounge, stoelen als ligbedden beschikbaar binnen deze collectie.

Aanwezig in onze showroom!

Calypso

Calypso Collectie – Beschikbaar als stoel, lounge, ligbed, daybed, of relax stoel.

Makkelijk afneembare en wasbare rug zorgt ervoor dat je het hele jaar door lang kan genieten van een comfortabele lounge / diningcombinatie. Mogelijk in alle kleuren kun je de Calypso aanpassen naar je eigen wens.

Ofwel neem je de ‘wicker’ rug (kunststof) ofwel ga je voor de gewoven rug in gekozen textielkleur.

Leuk aan deze collectie is dat sommige loungemodules ook een ‘ligbed’ functie kunnen krijgen waardoor je deze dubbel kan gebruiken. (Als lounge indien er volk is, of als ligbed als je eens alleen in het zonnetje wenst te genieten!)

Ostrea

Nieuw 2023/24  – De ‘Ostrea’ Stoel

Unicum van een stoel die zich door zijn schelpvorm een uitzonderlijk goede rugsteun geeft alsook een ontfermend gevoel. U bent de parel. 😉

Ninix

Iconische collectie van Royal Botania. De collectie is al sinds jaren een inspiratiebron voor de branche door hun tijdloosheid. Zowel de tafel, stoelen of ligbedden zijn typerend door hun 90° hoeken die de minimalistisch en moderne lijnen van de collectie benadrukken.

Dit in – op zijn Royal Botania’s – gepoederlakt RVS in héél wat kleuren beschikbaar en kunnen ten aller tijde geherstoffeerd worden.

Het ligbed van Ninix is ons bestverkochte ligbed van de afgelopen 20 jaar. Volledig herstofbaar (de Batyline) en herstelbaar is het meteen ook een erg duurzaam ontwerp dat klasse, luxe maar vooral ligcomfort verzekert.

In showroom!

Strappy

Moderne collectie gekenmerkt door de aluminium frames omwoven met acryl stoffen in gekozen kleurthema. Chique, uniek & exclusief qua design. Nieuw ‘kunstleer’ voor outdoor beschikbaar voor deze collectie voor een nog meer geraffineerd overkomen.

Jive

De Jive collectie. Zoals de dans, vlot, gestroomlijnd en spontaan. De Jive stoelen zijn erg onderscheidend en uniek door hun doorlopende rugsteun naar armleuningen gecombineerd met hoogstaand teak van Indonesische afkomst.

Exes

De ‘Exes’ collectie van Royal Botania kenmerkt zich door de afgeronde en elegante lijnen van de onderstellen. De Exes stoelen zijn een moderne re-interpretatie van de bekende regisseursstoelen. De tafel is beschikbaar in zowel ronde als ovale / elliptische vormen met keuze uit een 9x-tal keramische bladen.

Mozaix

De Mozaix lounge is een enorm vernieuwend loungeconcept van Royal Botania. Naast de enorm comfortabele en smaakvolle lounge kan je voor de bijzettafeltjes experimenteren met mozaïeken in verschillende kleuren. De vierkanten kunnen ook gebruikt worden voor bijzettafeltjes en kruidenpotten.

Zenhit

De typerende teak frame van de Zenhit lounge & collectie is wat deze collectie zo eigenwijs maakt. Naast de stoere look is de Zenhit frame uiterst sterk. Met de juiste setup haal je het maximale uit uw tuin.

Samba

Prijs/kwalitatief een zéér scherp stoeltje van Royal Botania. Mogelijkheid sinds 2024 om deze in het nieuwe ‘Pebble’ met een zandkleurige koord te verkrijgen. Prachtig in de juiste setting!

Zidiz

De unieke vorm van tafelblad van de Zidiz tafel springt meteen in het oog. De detailgevoeligheid én kwaliteit van het premium Teak hout van Royal Botania laat de Zidiz tafel(s) volledig tot hun recht komen.

Beschikbaar vast of uitschuifbaar! In onze showroom aanwezig!

Folia

De Folia, een magisch stoeltje in bladvorm. Trekt aan met zijn elegantie.

Kijk ook in de winter op een elegante- & aantrekkelijke silhouette 😉

Traverse (Plooibare tafels!)

Zéér praktisch tafelmodel om het maximum uw aantal m² te halen. Zowel beschikbaar rond als vierkant. Beide zijdes van de tafel plooien naar binnen.

U-nite
O-zon

This is just the start – Royal Botania

Royal Botania is een merk dat je moet ervaren, zien, voelen. Mits alle variaties die mogelijk zijn qua stoffen, kleuren, etc. Raden wij ten zeerste aan dit merk in onze showroom te Gent met behulp van onze stofboeken, officiële catalogi alsook breed uitgestalde Royal Botania collecties te komen bezichtigen.

Meer informatie op hun website.

Terug naar moderne tuinmeubelen | Terug naar hoofdmenu

Login

Lost your password?