Infraroodcabines

Physiotherm© | [Uitverkoop laatste stockmodellen aan grote kortingen - Opruiming!]

De originele Oostenrijkse infraroodcabines. Medisch gekeurde infraroodcabine’s. Geschikt voor topsporters alsook ouderen.

Wij verkopen onze laatste stuks, direct op stock, aan 25% korting. Plaatsingen mogelijk op aanvraag.

  • 1) Laatste stuk | Comfort I | de nieuwste generatie en moderne cabine in donker compactlaminaat jura leisteen effect met donker gefumeerd glas van | Nieuwprijs: 9990€ – Nu: 7493€ (-25%)
  • 2) Laatste Stuk | Eco-fit 1pp cabine | 89x89x196cm| Nieuwprijs:4840€ – Nu: 3000€ (-38%)
  • 3) Laatste Stuk | Ergo balance 1 | 115x80x208cm met alle luxe van 7590 -25% VOOR 5693 euro | Nieuwprijs: 7590€ – Nu: 5693€ (-25%)
  • Thuismontage mogelijk, vanaf 500€. + km vergoeding.
Een voorproefje, de Ergo-Balance I (éénpersoon)
Physiotherm_Logo

Het Physiotherm Principe

De beste warmte voor uw gezondheid

Is mogelijk via het Physiotherm principe

Het Physiotherm principe gebruik innovatieve benadering van infrarood technologie om hitte zeer zachtaardig, efficient en veilig te gebruiken. De twee meest belangrijke componenten zijn het gepatenteerd ceramisch verwarmingselement gevuld met lava zand en onze lage-temperatuurinfrarood technologie.

Het Physiotherm principe

De lage-temperatuur infrarood cabines van Physiotherm opereren binnen de thermo-neutrale zone (lucht temperatuur tussen 27 en 37 °C). Aan een luchttemperatuur van ongeveer 30 °C, infrarood straling is gelijkmatig en contactvrij via de rug via een speciale ontwikkelde straler (een ceramische staafbuis gevuld met lava zand). Hitte is hierdoor in slechts een beperkte zone van 10 tot 12% van de oppervlakte van de huid  aanwezig (ideaal de rug) via ononderbroken infrarood straling. De hitte can intense aangepast worden aan je wensen of je comfort niveau of uw persoonlijke hitte capaciteit  van uw huid.

De hitte is verdeeld via deze opppervlakte van uw ruggegraat naar het bloed. Het aangename en licht opgewarmde bloed (gemengd op 90% onopgewarmd tot 10% verwarmd bloed) stroomt naar alle inwendige organen van het lichaam en de lichaamstemperatuur zal zachtaardig en  continu verhogen naar  0.2 tot 0.3 °C. Hitte is dan herverdeeld van binnenuit het lichaam via het bloed –  en het lichaam is  volledig verwarmd.  Het lichaam kan overtollige hitte afvoeren door het zweten van de huid bij een omgevingstemperatuur van slechts 37 graden, zonder dat het  hart inspanningen moet doen.

Het Physiotherm principe vraag dus slechts lage lichamelijke inspanning bij het zweten, zelf in een sessie van slechts 30 minuten.  Het zal niettegenstaande deze lage temperatuur,  toch het lichaam volledig opwarmen en intens zweten veroorzaken en zal de volledige circulatie van het lichaam bevorderen.

Het gebruiken van Physiotherm infrarood cabines kan de bloedcirculatie door de organen verbeteren, maar ook in de spieren, weefsels en huid, stimuleert het metabolisme, en modereert in het  immun systeem. Het zwaar zweten kan ook helpen in het detoxificatie of ontgiften en zuiveringsproces van ons lichaam. Deze zijn slechts enkele voordelen van een aangename diepte warmte die ons kunnen helpen in onze algemene gezondheid en conditie.

Het Physiotherm-principe:

De lage temperatuur infraroodcabines van Physiotherm werken binnen de thermoneutrale zone (luchttemperatuur in de Infraroodcabine tussen 27 en 37 °C). Bij een luchttemperatuur van ongeveer 30 °C wordt de rug van de gebruiker door de met lavazand gevulde keramische straler gelijkmatig en contactloos met infraroodstraling verwarmd. De warmte wordt daardoor uitsluitend heel lokaal – over 10 tot 12 % van de huidoppervlakte (idealiter de rug) – via ononderbroken infraroodstraling toegevoerd. De intensiteit van de warmte kan aan het individuele welzijn of het individuele warmteopnemend vermogen worden aangepast.

De warmte wordt vanaf de streek van de wervelkolom via het bloed over het hele lichaam verdeeld. De toevloed van licht verwarmd bloed naar het inwendige lichaam (in een verhouding van 90 tot 10) wordt niet tegengehouden, waardoor de lichaamstemperatuur vanaf het begin zacht en continu wordt opgevoerd (0,2 tot 0,3 °C). Daarna wordt de warmte via het bloed van binnen naar buiten verspreid – waardoor het hele lichaam door en door wordt verwarmd. Overtollige warmte kan het lichaam door de uitzetting van de bloedvaten in de huid en door de vorming van zweet gemakkelijker opnieuw afgeven dan bij omgevingstemperaturen van meer dan 37 °C.

Het Physiotherm-principe belast ook bij een gebruik van meer dan 30 minuten het cardiovasculaire systeem slechts weinig. Het maakt daardoor een intensieve ‘doorverwarming’ met intensieve transpiratie mogelijk en zorgt voor een betere doorbloeding van het volledige organisme.

Het gebruik van de infraroodcabines van Physiotherm kan de doorbloeding en de verzorging van organen, spieren, bindweefsel en huid verbeteren. Daarnaast helpt de toegepaste techniek de stofwisseling bevorderen, pijnverzachtende transmitters vormen en het immuunsysteem moduleren. Bovendien kan de sterke transpiratie de ontgifting en de ontslakking van het lichaam ondersteunen. Dit zijn slechts enkele effecten van de helende dieptewarmte, die bij talrijke gezondheidsklachten verlichting kunnen brengen.

De volgende voorwaarden moeten worden vervuld als men wil dat de warmte optimaal in de huid kan doordringen:

  • Thermoneutrale zone (luchttemperatuur in de Infraroodcabine tussen 27 en 37 °C)
  • Bestraling van 10 – 12 % van de huidoppervlakte (idealiter de rug)
  • Ononderbroken infraroodbestraling
  • Warmtetoevoer zonder belasting
  • Contactloze warmtetoevoer zonder rechtstreeks drukcontact
  • Lage temperatuurprincipe (beperkte belasting van hart en bloedvaten)

Of lees het boek over infrarood van Physiotherm oprichter Schwarzenberger.

Link naar officiële physiotherm website

Login

Lost your password?