Coro

Coro

Het Italiaanse Coro, en hun entourage designers en ontwerpers maken mooie tafels, lounges en tuinsets. Vaak zit de schoonheid in hun collecties in de simpliciteit en elegantie. Nooit te zwaar, altijd fijn.

Francis T’Hooft | Zaakvoerder

Coro logo

Onze favoriete collecties

Sabal
S B
Joint
Nest

Gezellige chaise longue voor de perfecte nap of koffiepauze.

Tavolo Jubeae
Bekijk de volledige collectie van Coro Italia in deze PDF;

Coro

Dit merk is een Italiaans raspaard. Hun specialiteit was lange tijd geproduceerd vooral uit inox RVS, maar de laatste jaren ontwikkelen zij ook veel in gelakt materiaal. Het merk werkt voor 90% met bekende internationale designers, zie onderin tekst.

De collectie Sabal , lounge in RVS en dryfeel polyurethaan , met verwisselbare buitenstoffen bestaat in diverse kleuren en is een veelvoud van 120cm. Ook een aantal salontafels zijn in de collectie present, met een tafelblad in laminaat. Design Matteo Nunziati.

De collectie CLEA zijn de zit en rugkussens gemaakt in polyurethaan , met verwisselbare buitenstoffen bestaat in diverse kleuren Tweezit meet 170×90 en clubzetel 92x75diep.

De collectie NEST is lounge gemaakt uit RVS, pvc touw, en dryfeel polyurethaan , met verwisselbare buitenstoffen bestaat in diverse kleuren. Cirkelvorm van 120 of 90 en ook corners in die maat. left of rightseaters en centrale elementen, chaise longue, armstoel en eetstoel, salontafels. Design Stefano Gallizioli.

De collectie JUBEA is een armstoel , lage zetel en eetstoel zonder arm. Is PVC geweven rug en zit in koord.

De collectie SG is RVS met acryl koord EN DE ICOON van CORO. Daar bestaat een zonder- en met-arm stoel, lage zetel, 2-zits bank, schommelstoel, barstoel in twee hoogtes, en mooi ligbed. Ook een sublieme hangmat behoort tot de collectie, en 2 salontafels. Design Stefano Gallizioli.

De collectie LIVIS is een plooibare regisseurstoel  in witte aluminium met BATYLINE gaas.

De collectie FELLINI is tevens een plooibare regisseurstoel in RVS en batyline.

De collectie ZETA, heeft een klapstoeltje tafel rond en vierkant in inox met volkern laminaat. Design door James Irvine.

De collectie L3 is een topper in de verkoop met een fantastisch ligbed met uitschuifbare voetsteun. Rvs en batyline gaas. Een zonnekap is hier een toffe optie; ook wielen, tussenverbinding en nekrol. Door Sergio Brioschi.

De collectie BOOMY is een zonnestoel, in alu wit en batyline gaas, opplooibaar, met als optie een nekrol en zitkussen. Design Matteo Nunziati.  

De collectie LOOP is een ongelofelijk tof schommelbed , welke en opplooibaar is en mooi is van design van Gala Wright.

De collectie COCOTTE zijn zitzak poef en clubstoel in polystrene vullen en pvc overtrek voor buiten. Design Ilaria Marelli.

De collectie JOINT  is een tafellijn. zijnde maten 90×210-90×160-90×90 -150×150 Het frame is inox en de top is solid core.

De collectie SHOT is een tafellijn meet RVS frame en top in laminaat of planken kunststof of zwarte Zimbawe steen. Maat 90×180-210×90 of 150×150.

Bestaat ook als lage salontafel 150x150x35h of 90×90 of 70×70.

De collectie RIO en RAB zijn kleine eet of koffietafeltjes. Design Ilaria Marelli.

De collectie PERGOLA is een dak in planken van geëxtrudeerde aluminium met gordijnen in dinning. maat 340x340x250h of dubbel 674x340x250h en met rolgordijnen. door Filippo Marsigli.

De collectie OBQ is een vrijhangende of excentrische parasol in RVS inox in de maat 340×340 of 283x283cm welke 360° rond zijn as draait en op en dicht gaat met een zwengel. Design Stefano Gallizioli.

De collectie OPQ is een parasol met centrale mast van 283 vierkant en 340 vierkantvorm. Het frame is inox de baleinen aluminium en de stof is acryl. Design Stefano Gallizioli.

De collectie DOCCIA is de bekende douche door designer Danny Venlet.

De collectie BBQ is de mooie design gasbarbecue van Stefano Gallizioli.

En tenslotte de FIORIERA bloembakken in RVS diameter 45 x 31×61 x 91 cm hoog, 51 of 39 hoog in diverse maat getekend door Stefano Gallizioli.

 

Hun designers ONTWERPERS van Coro, een beetje hun biografie.

Sergio Brioschi

Bij Coro ontwerpt hij L3

moderne-meubelen-coroitalia-sergio-briochi.PNG

Hij werd geboren in Milaan in april 1960. In 1979 studeerde hij af in Industrieel Ontwerpen aan de Polytechnische School van Design in Milaan. Van 1981 tot 1984 werkte hij in de studio van architect Mario Bellini die zich bezighield met Industrieel Ontwerpen en Ontwerp van Arredo. Van 1985 tot 1994 werkte hij in de studio van architect Antonio Citterio die zich bezighield met meubelontwerp, fittingen en gecoördineerd beeld. Sinds 1994 werkt hij in zijn eigen studio in Milaan als ontwerper en consultant bij de belangrijkste bedrijven in de meubelindustrie. Tegelijkertijd begint een samenwerking op het gebied van badkamermeubilair met de architect Antonio Citterio.

Filippo Marsigli

Bij Coro ontwerpt hij PERGOLA

moderne-meubelen-coroitalia-filippo-Marsiglio

In Bolognese werd hij geboren in 1970, studeerde af aan de universiteit van Bologna aan de faculteit landbouw en studeerde verder af in Londen, met een specialisatieopleiding landschapsarchitectuur aan de Inchbald School of Design (96-97). Tijdens zijn verblijf in Londen heeft hij samen met John Plummer en Andrew Perley, gewerkt aan het ontwerp en de restauratie van historische parken en plantsoenen. Hij is sindsdien,  begonnen in 1998 aan de in Londen gevestigde design studio “mediterrane tuin Landschapsarchitecten”. Terug in Italië, in 1999, werkte hij als een medewerker bij de “Studio Creative” en is sinds 2001 ook begonnen met zijn onderwijsactiviteit aan de Faculteit van Landbouw van de Universiteit van Bologna. In 2007 creëerde hij met FrassinagoLab en vervolgens Marsiglilab (Landscape Architacture Bologna), een succesvolle “realiteit” in het hart van Bologna.

JoeVelluto (JVLT)

moderne-meubelen-coroitalia-joe-velluto.PNG

JoeVelluto (JVLT) ontwerp- en communicatiestudio gevestigd in Vicenza. In 2002 presenteerde hij voor de wedstrijd “Opos Under 35” “RosAria”, de krans van wegwerp rozenkrans in pluriball, het eerste officiële project dat al snel onderdeel werd van een aantal permanente designcollecties in Italië en daarbuiten. Een van de belangrijkste stadia: in 2005 presenteert het boek Salefino: nieuwe smaken met Italiaans design, Editrice Abitare Segesta; in 2006 lanceerde hij met C. Morozzi het communicatieproject “National Italian Design” in combinatie met het nieuwe merk “CoincasaDesign”, een project dat de eervolle vermelding zal ontvangen in 2011 door de internationale jury van de XXII Compasso d’Oro ADI Award; sinds 2006 verzorgt hij de installatieprojecten en -installaties; in 2008 wordt het “Saver” -project van Coroitalia gerapporteerd door de ADI Design Index. In november van hetzelfde jaar presenteerde hij de tentoonstelling / manifest “UseLess Is More” – de eerste interpretatie van het concept van Adesign, waaruit het gelijknamige boek, dat door Corraini wordt gedistribueerd, zijn naam ontleent. In 2011 presenteerde hij ‘funcooldesign’, een persoonlijke tentoonstelling samengesteld door Oliviero Toscani in het Triennale Design Museum – Milaan. In hetzelfde jaar ontvangt het project “Coincasadesign” samengesteld door JoeVelluto (JVLT) de eervolle vermelding van de internationale jury van de XXI Compasso d’Oro ADI

Stefano Gallizioli

Bij coro ontwerp NEST en de zeer populaire SG lijn, OBQ OPQ, SHOT, FELLINI, BBQ, FIORIERE.

moderne-meubelen-coroitalia-stefano-gallizioli.PNG

Hij werd geboren in 1964 in Bergamo. Hij woont en werkt in Milaan. Na zijn artistieke rijpheid ging hij naar de Polytechnic of Design in Milaan, waar hij in 1986 het diploma industrieel ontwerp behaalde. Van 1987 tot 1997 werkte hij in de studio van architect Antonio Citterio, waar hij ontwerpprojecten, inrichtingssystemen, interieurs en fittingen behandelde. In 1997 opende hij zijn eigen studio in Milaan, waar hij zijn activiteiten op het gebied van interieurontwerp en architectuur voortzette. Hij werkt samen met verschillende bedrijven, zoals Alivar, Arflex, BPA International, Effeti, Fasem, Frighetto, Malofancon, Tisettanta en Toncelli. In 2001 nam hij deel aan het ontwerp van het merk CORO waarvoor hij de producten ontwierp en zorgde voor het imago.

Matteo Nunziati

Bij coro ontwerp hij SABAL en BOOMY

moderne-meubelen-coroitalia-Matteo Nunziati.PNG

Matteo Nunziati opende zijn studio in Milaan in 2000. Studio Nunziati houdt zich bezig met interieur- en designarchitectuur in samenwerking met belangrijke bedrijven op het gebied van meubels, verlichting en objecten. Matteo Nunziati heeft verschillende prestigieuze designprijzen gewonnen, waaronder de meest recente: Good Design Award 2011 Chicago – VS Wallpaper Design Award 2011 – Cityscape Award 2013 – Saoedi-Arabië voor het beste architecturale project. Hij is gespecialiseerd in het ontwerpen van luxe hotels, wellnesscentra, SPA en residentiële projecten. Hij heeft projecten gerealiseerd in Italië, Zwitserland, Polen, Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Saoedi-Arabië, Koeweit, Malediven, China. Zijn projecten zijn gepubliceerd in grote Italiaanse en internationale designtijdschriften.

James Irvine

Bij Coro ontwerp hij ZETA

 

moderne-meubelen-coroitalia-James Irvine2.PNG

Hij werd geboren in 1958 in Londen en studeerde in 1984 af aan de Kingston Design Polytechnic en de Royal College of Arts. In hetzelfde jaar verhuisde hij naar Italië en opende een studio in Milaan. Hij was lid van de Olivetti Design Studio en partner van Studio Sottsass Associati tot 1997. In 1988 verhuisde hij naar Tokio waar hij werkte voor de Toshiba ontwerpstudio. In 1999 ontwierp hij een stadsvervoer-shuttle voor de stad Hannover door Mercedes Benz. James’s studio heeft gewerkt aan industriële ontwerpprojecten met industriële partners zoals Artemide, Whirpool en Canon. In de meubelsector was zijn eerste klant Cappellini. Hij werkte met de beroemdste merken van internationaal ontwerp. Hij verliet ons in februari 2013 +.

Danny Venlet

Bij Coro ontwerpt hij DOCCIA

moderne-meubelen-coroitalia-James Irvine.PNG

Danny Venlet is in Australië geboren bij Nederlandse ouders en opgegroeid in Victoria in Australië. Hij verhuisde naar België waar hij afstudeerde in de architectuur. In de jaren ’80 begon hij een samenwerking met Marc Newson. Samen voltooien ze het project voor de Andoni-winkel in Paddington bij Sydney. Vandaag de dag wordt het werk van Venlet zeer op prijs gesteld en vertegenwoordigt het de integriteit van design in een hedendaagse en internationale stijl. Momenteel werkt hij in interieurprojecten, zowel in Europa als in Australië.

Ilaria Marelli

Bij Coro ontwerpt zij COCOTTE zitzakken, tafeltje RIO

moderne-meubelen-coroitalia-Ilaria Marelli

Ilaria Marelli, architect en designer, opend in 2004 het laboratorium van ideeën Ilaria Marelli studio, waar men werkt aan het ontwerpen van producten, interieurs en fittingen, en adviseert over de strategie en trends in design. Ilaria Marelli heeft producten en collecties voor Cappellini, Cassina, Zanotta, Fiam, Coro, Bonaldo, Dorelan, Bosa keramiek, E & Y, Invicta, Coin, Variations, Lancia Y (merchandising) en unieke stukken voor internationale tentoonstellingen gemaakt. Olge product consulting voor het Amerikaanse merk Tivoli Audio. Zij heeft ontworpen lay-outs voor mode en design evenementen, zoals Pitti Uomo en Bimbo, en is betrokken bij de showroom interieur – net als de winkel Aquagirl Omotesando in Tokyo – evenals particuliere woningen. De architecte is geïnteresseerd in sociale initiatieven rond stedelijke contexten: Zij werd bevorderd samen met eerste project Ezio Manzini en Luca Mortara op Cohousing in Italië en volgde het projectmanagement van het winnende project van de aankondiging van de provincie Milaan “The Town,” voor de integratie van de handel in high-tegenwoordigheid gebieden van multi-etnische vormen. Zes jaar lang was zij hoogleraar Industrial Design aan de Polytechnic in Milaan en werkte zij samen met Poli.design aan toegepaste onderzoeksthema’s. Ilaria Marelli werd in 2007 benoemd door het Ministerie van Cultureel Erfgoed in een ​​deel van de eerste Italiaanse Design Council en is in 2008 bekroond door Letizia Moratti met de MilanoDonna prijs in 2008. De  “Ilaria Marelli werken” zijn in een kunstboek verschenen, en internationale titels zoals: Domus, Abitare, Interni, Frame, Casa International China, Wall Paper, Surface, evenals het verkrijgen van de covers van Elle Decor, Box en a + d + m. Zes jaar lang was hij hoogleraar Industrial Design aan de Polytechnic in Milaan en werkte hij samen met Poli.design aan toegepaste onderzoeksthema’s. Ilaria Marelli werd in 2007 benoemd door het Ministerie van Cultureel Erfgoed om een ​​deel van de eerste Italiaanse Design Council en is in 2008 bekroond door Letizia Moratti met MilanoDonna 2008. De prijs Ilaria Marelli werken zijn kunstboek verschenen, en internationale titels zoals: Domus, Abitare, Interni, Frame, Casa International China, Wall Paper, Surface, zijn evenals te verkrijgen met covers van Elle Decor, Box en a + d + m.

Gala Wright

Bij CORO ontwerpt zij LOOP

 

moderne-meubelen-coroitalia-Gala Wright.PNG

Voordat zij architectuur aan de Metropolitan University of London studeerde, studeerde Gala Wright natuurkunde aan de Universiteit van Oxford. Deze gevarieerde training legt uit hoe zijn tekeningen mechanismen, materialen en vormen elegant animeren. Tijdens haar studie werd ze ingehuurd door Habitat om te werken in het VIP-veld en hielp ze het VIP-zicht om te zetten in tastbare objecten. Ondertussen Choir de Loop naar zijn ontwerpen collezione.A Londen toegevoegd en ontwikkelt producten voor verschillende bedrijven, zich bezighoudt met commissies en werkt samen met andere ontwerpers. Naast haar werk als freelance ontwerper, Gala neemt deel aan het ontwerp van Levensvatbare Londen studio, die sinds haar oprichting in 2005 exposeerde zij in internationale tentoonstellingen met de deelname van het Design Museum in Londen.

Login

Lost your password?